logo curatare canapele

Curatare canapele pe loc Bucuresti

Home
|
Curatare canapele
|
Poze
|
Cere oferta
|
Solutii curatare
|
Ghid curatare canapele
|
Preturi

4 metode prin care iti cureti acasa canapeaua


Un lucru inevitabil cu care toți ne confruntăm constă în murdărirea canapelelor.  Firmiturile găsesc orice crăpătură prin care se pot strecura, băuturile se varsă, iar animalele de companie împrăștie pete de noroi pe toată suprafața acestor piese de mobilier. Din fericire, este relativ ușor să cureți o canapea – ai nevoie doar de puțin timp și de produse de curățenie de calitate.

Prima metodă – Pregătește canapeaua pentru curățare

1. Aspiră particulele mari. Înainte de a începe curățarea în profunzime, asigură-te că ai eliminat toate reziduurile de pe suprafața canapelei. Folosește un aspirator de praf sau atașează un furtun unui aspirator de dimensiuni normale, pentru a curăța canapeaua.

 

 • Utilizează accesoriul lung și îngust al aspiratorului pentru a pătrunde în crăpături.
 • Aspiră toată suprafața pernelor.
 • Scoate pernele și aspiră foarte bine baza canapelei.

2. Folosește o perie.

Dacă există orice tip de pată ce conține mult praf sau murdărie impregnată, utilizează o perie cu peri rigizi, pentru a îndepărta pata și apoi aspiră particulele de murdărie rămase. Se recomandă o curățare viguroasă, o frecare puternică, însă nu atât cât să deterioreze materialul.

3. Îndepărtează scamele și blana.

Deși unele companii au creat produse destinate locuințelor în care există animale de companie, nici măcar aspiratorul nu va reuși să îndepărteze scamele și părul animalelor de companie. Folosește o rolă pentru  scame pentru a îndepărta ceea ce aspiratorul nu poate.

 • Acționează în mod treptat, sistematic, pe întreaga suprafață a canapelei pentru a fi sigur că nu ai ratat niciun fir de păr.

4. Șterge orice suprafață dură expusă.

Multe canapele sunt prevăzute și cu suprafețe dure, precum lemnul, și trebuie să te asiguri că le oferi și acestora atenție. Găsește un produs destinat curățării tipului de suprafață pe care dorești să o cureți. O soluție comercială destinată curățării tuturor tipurilor de suprafețe este suficientă în cazul în care nu ai la îndemână un produs destinat exclusiv acelui tip de suprafață.

 • În cazul în care zona de pulverizare este largă, pulverizează pe un prosop de hârtie și doar șterge suprafața pentru a o curăța. Astfel, vei preveni pătrunderea produselor chimice nedorite pe material.

5. Află detalii despre materialul din care este confecționată canapeaua.

Găsește eticheta care îți arată din ce material este produsă suprafața canapelei. Aceste etichete conțin, de obicei, informații cu privire la produsele de curățare ce ar trebui folosite pe material.

 • „W” înseamnă că poți folosi detergenți pe bază de apă și un aspirator cu aburi.
 • „WS”  înseamnă că poți utiliza fie detergent pe bază de apă și un aspirator cu abur, fie un detergent uscat pentru curățare.
 • „S” înseamnă că poți folosi doar detergent uscat pentru curățare.
 • „O” reflectă faptul că materialul este organic și ar trebui curățat cu apă rece.
 • „X” înseamnă  că poți fie să aspiri și să periezi, fie că trebuie să apelezi la servicii profesionale de curățare a canapelelor.

A doua metodă – Curățarea unei canapele cu detergent pe bază de apă și aspirator cu abur

1. Înmoaie fibrele textile.

Este posibil să nu găsești în orice magazin balsamul utilizat pentru țesături, dar îl poți comanda on-line. Acesta este utilizat pentru a dizolva și îndepărta reziduurile de murdărie și ulei, pentru a face mai ușoară îndepărtarea în timpul șamponării.

 • Testează produsul pe o zonă mai puțin vizibilă a canapelei pentru a te asigura că țesăturile nu se decolorează.
 • Toarnă balsam pe întreaga suprafață  a canapelei pe care dorești să o cureți.

2. Prepară o soluție din detergent și apă. Amestecă 100 ml de detergent pe bază de apă cu 100 ml apă într-un bol sau alt recipient.

3. Testează soluția.

Înmoaie o cârpă în soluție și aplică pe o porțiune mai puțin vizibilă a canapelei. Poți folosi aceeași zonă pe care ai testat balsamul.

 • Lasă soluția să acționeze timp de 10 minute, apoi verifică.
 • Apasă zona cu un prosop de hârtie pentru a vedea dacă fibrele se decolorează.
 • Dacă nu există decolorare, treci la următorul pas.

4. Pregătește aspiratorul cu abur. Aspiratoarele pot fi diferite, deci acest pas va oferi instrucțiuni foarte generale.

 • Identifică rezervorul aspiratorului, și deșurubează capacul.
 • Toarnă soluția obținută din apă și șampon pentru țesături în rezervor, apoi pune capacul.
 • Atașează furtunul dacă acesta nu este atașat permanent.
 • Atașează accesoriul pentru trepte și canapele la capătul furtunului.

5. Aplică șamponul de curățare pe canapea.

Poziționează duza pe material și ține apăsat butonul care eliberează soluția pe care ai turnat-o în rezervor. Ținând butonul apăsat, mișcă pe suprafața canapelei în mod sistematic, așa cum ai procedat cu spiratorul mai devreme. Asigură-te că ai aplicat soluția de curățare pe întreaga suprafață a canapelei.

 • Fă mișcări lente pentru a te asigura că șamponul este bine distribuit.

6. Îndepărtează excesul de detergent. Eliberează butonul care aplică șamponul de curățare. Mută încă o dată duza de-a lungul suprafeței canapelei în același mod, pentru a extrage excesul de detergent.

7. Repetă procedeul dacă este necesar. În cazul în care te confrunți cu

pete dificile care impun o șamponare mai profundă, tratează-le utilizând duza. În orice caz, nu folosi o cantitate mare de șampon deoarece fibrele se pot decolora permanent.

8. Lasă canapeaua să se usuce în mod natural.

 

 

 

 

 

Metoda a treia – Curățarea uscată a fibrelor

1. Achiziționează un produs destinat curățării uscate.

Denumirea sa poate fi puțin înșelătoare, pentru că acest produs nu este de fapt “uscat”. El este lichid, însă nu conține apă, așa cum conțin detergenții pe bază de apă.

 • Poți găsi detergenți pentru curățare uscată la raioanele de produse de curățare al magazinelor.
 • În cazul în care nu îl poți procura din magazin, îl poți comanda on-line.

2. Aerisește încăperea. Produsele pentru curățare uscată au un miros foarte puternic, deci este recomandat să deschizi ușile și ferestrele din încăpere pentru ca mirosul să dispară, iar în cameră să fie un aer curat. Pornește un ventilator de tavan sau fixează unul pe podea, îndreptat spre ferastră, pentru a determina mirosul de substanțe chimice să dispară.

3. Aplică detergentul uscat pe o cârpă curată.

Este foarte indicat să aplici soluția pe o cârpă, iar mai apoi să freci canapeaua cu ajutorul acesteia, decât să aplici soluția direct pe canapea. Aceste soluții sunt foarte puternice, deci trebuie să ții cont de faptul că o cantitate mică acoperă suprafețe largi. Urmărește cu atenție indicațiile de pe ambalajul produsului de curățare pe care îl utilizezi.

4. Testează soluția pentru curățare. Folosind cârpa, freacă o zonă mică, mai puțin vizibilă a canapelei. Așteaptă 10 minute și verifică pentru a te asigura că fibrele nu s-au decolorat. Apasă cu un șervețel de hârtie suprafața umedă pentru a vedea dacă vreo pată de culoare se impregnează. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, treci la următorul pas.

5. Presează cârpa pe suprafața petelor de pe canapea.

Nu trebuie să freci petele, ci doar să presezi cârpa cu detergent uscat pe suprafața lor. Este posibil ca acest procedeu să dureze, însă nu îți pierde răbdarea și nu aplica prea mult detergent uscat pe pată. Asta poate deteriora serios fibrele.

 • Ia pauze și lasă soluția să se usuce din când în când pentru petele dificile care necesită un mod special de curățare.
 • Aplică din nou detergent uscat pe cârpă dacă este necesar, dar nu uita să nu exagerezi în ceea ce privește cantitatea.

6. Șterge detergentul uscat. Dacă lași chimicalele să acționeze pe pată pentru prea mult timp, acestea pot provoca decolorarea. Pentru a îndepărta detergentul uscat de pe țesături, înmoaie o altă cârpă curată în apă. Trebuie ca aceasta să fie umedă, ci nu udă.

Șterge întreaga suprafață a petei, clătește-o și stoarce-o dacă este necesar.

 • După ce ai terminat, lasă canapeaua să se usuce în mod natural.

 

 

 

 

 

A patra metodă – Curățarea unei canapele din piele

1. Cumpără un produs de curățare a pielii. Chiar dacă ștergerea unei canapele din piele cu o cârpă moale face parte din rutina ta de curățenie periodică, uneori ar trebui să îi oferi acesteia o curățare corespunzătoare. Substanțele chimice pot distruge sau decolora pielea, deci folosește un produs care este special conceput pentru curățarea canapelelor din piele.

 • Dacă nu găsești asemenea produse la un magazin obișnuit, încearcă în hipermarket-uri sau procură-le on-line.

2. Prepară o soluție de curățare cu oțet alb. Dacă nu vrei să cheltui bani pe un produs de curățaare, poți prepara o soluție eficientă pentru curățarea canapelelor din piele, ieftin și ușor, chiar la tine acasă. Doar amestecă părți egale de apă și oțet alb într-un bol.

3. Aplică produsul pe canapea. Nu îl aplica direct pe suprafață, ci aplică-l pe o cârpă pe care o vei folosi pentru aplicarea soluției pe piele. Șterge cu cârpa întreaga suprafață a canapelei, asigurându-te că acționezi în mod gradat, pentru a nu rata nicio porțiune.

 • Cârpa trebuie să fie umedă, nu udă.

4. Șterge produsul de curățare. Folosește o cârpă curată și uscată pentru a șterge corespunzător pielea curată de produsul de curățare pe care l-ai aplicat pe suprafața canapelei.

5. Întreține canapeaua peste noapte. Prepară o soluție dintr-o parte de oțet alb și două părți de ulei de in. Șterge canapeaua cu acest produs aplicat pe o cârpă uscată și curată.

 • Lasă soluția să acționeze pe timp de noapte, sau timp de 8 ore.

6. Oferă strălucire canapelei. După ce trec cele 8 ore sau noaptea în care ai lăsat soluția să acționeze, șterge canapeaua cu o altă cârpă curată și uscată. Asta va face ca pielea să ramână curată și strălucitoare, ca nouă!


Alege servicii profesionale de curatare canapele la domiciliu la cel mai avantajos pret.

Eventualele reclamatii referitoare la serviciile oferite de noi se pot face pe loc in momentul in care eliberam bonul fiscal.

Nu sunt luate in considerare recalamatiile primite ulterior sau dupa cateva zile de la prestarea serviciilor.

Firma noastra presteaza servicii de curatare canapele la domiciliu clientului. Prin serviciile oferite putem indeparta de pe canapeaua dumneavoastra pete de cafea, mucei, mirosuri neplacute. pete de vin, etc. Folosim solutii si detergenti profesionali pentru ca curatarea canapelei sa nu fie doar la suprafata ci si in profunzime.
Copyright @ 2015 curatare canapele.ro. Toate drepturile rezervate.

comanda acum