Canapele mai curate ca niciodata
Atunci când vine vorba de curățarea canapelelor, există nenumărate surse care ne pot furniza trucuri – prieteni, rude, internet sau chiar reviste. Dar oare aceste trucuri sunt întotdeauna eficiente?
Este indicat să aspirăm cât de des canapelele, pentru ca praful să fie îndepărtat, și chiar să le periem utilizând soluții comerciale pentru a reîmprospăta culorile sau mirosul din încăpere. Însă aceste soluții sau trucuri aplicate pentru curățarea canapelelor nu dau întotdeauna rezultate.
Dacă pe canapea apare o pată și acționezi într-un interval scurt de timp, atunci șansele ca aceasta să dispară sunt mari. Însă dacă petele sunt vechi, sau dacă mirosul și culorile nu mai sunt la fel de proaspete chiar și după curățarea uzuală, se impune o curățare profesională. Iată în ce constă aceasta:
Cu ajutorul unui aspirator profesional, un amestec de soluții sub formă de spumă este pulverizat pe suprafața și în profunzimea fibrelor textile ale canapelei, fiind apoi este extras puternic. Această metodă nu implică riscuri, precum deteriorarea fibrelor textile sau umezirea în exces a acestora. De aceea, canapeaua poate fi utilizata la foarte scurt timp după curățare.
Dacă mulți dintre noi se gândesc la faptul că o curățare a canapelei ajută doar la obținerea unui aspect plăcut și a unui aer proaspăt, trebuie știut faptul că această tehnica implică multe alte beneficii.
De exemplu, în momentul în care produsele profesionale din care este alcătuită spuma acționează, acarienii, bacteriile, praful și alergenii sunt îndepărtați definitiv, canapeaua devenit o piesă de mobilier mai sigură și mai confortabilă.
Curățarea canapelei constă, mai exact, într-o mică investiție în sănătate și în igiena locuinței. Acest lucru reiese din faptul că atunci când te odihnești pe o canapea curată, ferită de dăunători, nu vei mai fi predispus la apariția unor afecțiuni respiratorii, alergii sau chiar afecțiuni mai grave.
După cum știm cu toții, copiii sunt predispuși la afecțiuni deoarece intră des în contact cu piesele de mobilier, fiind atrași de tot ceea ce se află în jurul lor. Dacă pe canapea există praf, murdărie sau bacterii, acestea pot ajunge nu numai pe pielea copiiilor, ci pot fi înghițite și provoca afecțiuni complexe.
De aceea, am constatat că o investiție într-un proces de curățare al canapelelor, nu este doar una ce ține de aspectul locuinței, ci poate fi considerat o investiție în sănătatea și bunăstarea noastră și a celor dragi nouă.
Alte articole despre curatare canapele:
|